Caută
  • SMARTiCITY

Marius Chiriac, CEO Enel X" Fara costuri pentru autoritatea publica locala la instalarea statiilor".

Enel X, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, vrea sa convinga cat mai multe autoritati publice locale de importanta crearii unei infrastructuri pentru incarcare masinilor electrice.

" Practic , totul vine fara costuri pentru pentru autoritatea publica locala. Investitia , atat in statie, cat si in racordare ne apartine. Singurul lucru de care avem nevoie este dreptul de folosinta pentru locul pe care amplasam statiile", a declarat Mariu CHIRIAC, Director general Enel X Romania, la Conferinta" Orase si comunitati. Viziune 2030.", care a avut loc pe 4 februarie, la Oradea.

El a precizat ca Enel X are deja 100 de puncte de incarcare in Bucuresti, Timisoara, Constanta , Deva , Sibiu, Vâlcea, Focsani, Targu Mures, iar in continuare, compania este interesata sa colaboreze cu orasele mari, resedinta de judet.

Marius Chiriac a anutat si faptul ca Enel X a

Marius Chiriac, Director General Enel X, la "Orase si coumunitati. Viziune 2030", Oradea, 4 februarie 2021

inceput sa liciteze si pentru amplasarea statiilor pe autostrazi:

" Focusul acum este pe orasele principale, dar am început sa instalam statii inclusiv pe principalele coridoare de de transport. Mai mult decât atât, am participat inclusiv la licitatiile C.N.A.I.R. pentru spa'iile de autostrada si sunt semnale destul de destul de bune, care vin de acolo."

Tinta Enel X este ca, pana in 2025 ,sa instaleze in Romania peste 2500 de statii electrice de incarcare"3 afișare0 comentariu