Caută
  • editor

Alex Jensen, jurnalist: In Coreea, purtarea mastii a limitat mult raspandirea virusului

Actualizată în: 24 Apr. 2020

Key Points: 22 aprilie 2020

In Coreea de Sud, purtarea mastii a fost cel mai important factor in controlarea raspandirii virusului.

Exista o cultura in Coreea: daca esti racit, porti masca, pentru a nu-i imbolnavi pe ceilalti.

Oamenii isi traiesc viata aproape normal, dar poarta masca.

La un moment dat, nu mai erau masti. Guvernul a introdus un sistem prin care, cu ajutoul cartii de identitate, primeai 2 masti pe saptamana.

Daca esti testat pozitiv, se folosesc tehnologii avansate, prin intermediul semnalelor mobile, pentru a urmai toate persoanele cu care ai intrat in contact si locurile pe care le-ai frecventat.


Alex Jensen este un cunoscut jurnalist din UK, stabilit in Coreea de Sud de peste 10 ani. Alex, prezentator radio, este o prezenta constanta in media din Coreea de Sud.

To play this video, view this post from your live site.

Exista mai multe tipuri de roboti care ne-ar putea ajuta,exista roboti autonomi ,de curatenie, care se pot duce singuri sa spele si sa apire, exista robot de dezinfectie,

cel cu care mergem in spital zilele astea, care se poate duce sa dezinfecteze spatial contaminat inainte de a intra personalul medical, exista roboti care pot livra, exista roboti care pot teleprezenta, exista o multime de solutii automatizate’’ ,,In primul rand ,in cumpararea unui robot, prima reactie este pretul pentru ca, intradevar,fiind niste roboti,in prezent costa un pic mai mult.De exemplu, cel pe care il vindem noi,de dezinfectie,costa in jur de 60.000 de euro, insa daca punem in balanta pretul si vietile pe care le poate salva nu este deloc un cost mare’’Ana-Maria Stancu

3 afișare0 comentariu