top of page

Sambata, 29 August ora 10.00

Biblioteca Nationala a Romaniei

Marsului Masinilor Eco a 3-a editie

tesla5.jpeg

Tesla

Despre Mars

Continuăm tradiția si sâmbătă, 29 august, ora 10.30 vom face cea de a- 3-a ediție a “Marșului Mașinilor Eco”, în cadrul campaniei  SMARTiCITY. Anul acesta ne bucurăm și de parteneriatul Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.  Ediția din acest an a Marșului va fi adaptată la măsurile de protecție și distanțare fizică, impuse de pandemia COVID-19.
Ca și în anii trecuti, promovăm mijloacele de transport nepoluante,  parte a efortului privind reducerea poluării din orașe. Dorim să creștem gradul de conștientizarea la nivelul populației a beneficiilor transportului ”curat”, a avantajelor mașinilor cu emisii zero carbon, așa-numitele maşini eco – friendly, in contextul in care industria auto are ca prioritate  trecerea la vehiculele electrice in anii urmatori. 

zoe_edited.jpg

Renault ZOE

ford 1.jpeg

Ford Explorer

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe a declarat „Marșul Mașinilor Eco, aflat la a treia ediție, a devenit deja un eveniment de tradiție în industria eco-mobilității, poate cel mai important instrument de promovare a mijloacelor de transport nepoluante. Chiar dacă, în această perioadă, industria auto din întreaga lume are de suferit din cauza pandemiei globale, transportul alternativ traversează, cel puțin în România, cea mai bună perioadă a sa. Pentru prima data în istoria Programului Rabla Plus, întregul buget destinat persoanelor fizice, pentru achiziția mașinilor electrice, a fost epuizat. Asta arată că apetitul românilor către mașini moderne și cu emisii scăzute, sau chiar ZERO, este în creștere. Trebuie să continuăm pe acest drum și să stimulăm achiziția de mașini ecologice, dacă ne dorim cu adevărat să respirăm aer curat în marile orașe. Și pentru asta, am decis să suplimentăm bugetul programului Rabla Plus, pentru a îi sprijini pe toți românii care își doresc un vehicul prietenos cu mediul. Sunt convins că Marșul Mașinilor Eco va fi un catalizator important pentru succesul acestui program”

suzuki.jpeg
ford 5.jpeg

Invitați

Secretar de stat Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor

Presedintele Administratiei Fondului de Mediu

Directorul General al Postei Romane

Iulian Stana

Andreea Szabo

Horia Grigorescu

Bogdan Talasman

Cristian Nezvoreanu

Pilot de Raliuri

ACAROM

Alex Gavan

Alpinist

Paul Georgescu

Profesor de educație fizică/ inotator

Organizatorii Marșului

organizatori.png

Partenerii Marșului

parteneri institutionali.png

Sponsorii Marșului

parteneri mars.png

Galerie Foto

suzuki.jpeg
bottom of page