top of page

Marsul masinilor eco

Primul mars al masinilor eco din Romania,

8 septembrie  

Mihaela Buzarnescu, numarul  21 in lume in tenisul feminin, violonistul Alexandru Tomescu, actorul Florin Piersic jr,sunt cativa dintre cei care s-au alaturat demersului nostru si au condus  sambata, 8 septembrie, 

o masina "curata" din punct de vedere al emisiilor de CO2.  

“Marsul” a fost format din masini electrice, hibrid, CNG ale producatorilor si dealer-lor de masini care participa la acest demers. Mai mult, ni s-au alaturat  inclusiv  companiile si institutii care au introdus masini eco in flotele lor.  

Mesajul Marsului

Scopul Marsului este de a ajuta la o informare mai buna in randul cetatenilor asupra avantajelor masinilor cu emisii zero carbon, asa-numitele masini eco - friendly, dar si la încurajarea acestora sa achizitioneze pe viitor astfel de masini, care contribuie la un transport cu emisii scazute de dioxid de carbon si, implicit, la reducerea poluarii din transport.

George Dorobantu.jpg

George Dorobantu, CEO Automobile Bavaria Group

"" Putem spune ca deja începe sa prinda contur o piata a mobililitatii electrice în România. Se observa deja în evolutia vânzarilor acest lucru, iar cu suportul sustinut din partea autoritatilor atât pentru subventionarea achizitionarii masinilor cu emisii zero sau foarte reduse, dar si prin prisma dezvoltarii infrastructurii statiilor electrice de încarcare, parcul automobile electrice se va dezvolta în ritm accelerat în urmatorii ani.

bottom of page